Η ψηφιακή συλλογή της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λεβαδείας στο διαδίκτυο, με τη διαδικτυακή υπηρεσία του ΕΚΤ «ABEKT e-opac»

Ημερομηνία: 
19/09/2012

Η ψηφιακή συλλογή της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λεβαδείας διατίθεται με ανοικτή πρόσβαση σε όλους τους χρήστες του Διαδικτύου από τη διεύθυνση eopac-liblivadia.abekt.gr. Η συλλογή περιέχει 51.790 σελίδες, 238 ψηφιακών τεκμηρίων, τα οποία περιγράφονται από 142 βιβλιογραφικές εγγραφές. Τα 238 ψηφιακά τεκμήρια είναι μοναδικά έργα που εκδόθηκαν από το 1919 έως το 2006.

Η ψηφιακή συλλογή της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λεβαδείας διατίθεται με τη διαδικτυακή υπηρεσία του ΕΚΤ «ABEKT e-opac» (www.abekt.gr/eopac), η οποία συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός παραδοσιακού OPAC (Online Public Access Catalogue) βιβλιοθήκης και μίας εφαρμογής για τη διαχείριση και τη διάθεση πλήρους ψηφιακού περιεχομένου. Η διαδικτυακή υπηρεσία «ABEKT e-opac» αναπτύσσεται στο πλαίσιο της νέας έκδοσης του συστήματος αυτοματισμού βιβλιοθηκών ΑΒΕΚΤ του ΕΚΤ, κατ' αντιστοιχία με το μοντέλο παροχής εφαρμογών ως ολοκληρωμένης υπηρεσίας SaaS (Software as a Service).

Από την ιστοσελίδα eopac-liblivadia.abekt.gr έχετε άμεση εικόνα του περιεχομένου της ψηφιακής συλλογής της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λεβαδείας ανά θέμα, ανά συγγραφέα ή ανά έτος έκδοσης του τεκμηρίου. Επίσης, μπορείτε να αναζητήσετε το τεκμήριο για το οποίο ενδιαφέρεστε χρησιμοποιώντας μία πληθώρα σχετικών κριτηρίων από το πλαίσιο αναζήτησης που βρίσκεται στο πάνω μέρος της σελίδας. Στο κέντρο της  σελίδας προβάλλονται σε μορφή carousel τα εξώφυλλα επιλεγμένων ψηφιακών τεκμηρίων, τα οποία προτείνει η βιβλιοθήκη.

Τα θέματα με τις περισσότερες εγγραφές στην ψηφιακή συλλογή της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λεβαδείας είναι:

Αν επιλέξετε τους παραπάνω υπερσυνδέσμους, θα δείτε τα έργα με τις αντίστοιχες θεματικές επικεφαλίδες.

Μεταξύ των συγγραφέων που περιέχονται στην ψηφιακή συλλογή της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λεβαδείας συγκαταλέγονται οι:

Αν επιλέξετε τους παραπάνω υπερσυνδέσμους, θα δείτε τα έργα των αντίστοιχων συγγραφέων.

Εμείς περιηγηθήκαμε στην ψηφιακή συλλογή της Λεβαδείας και εντοπίσαμε τα παρακάτω ενδιαφέροντα, με ιδιαίτερο τοπικό χαρακτήρα έργα, τα οποία και παραθέτουμε με χρονολογική σειρά:

 1. 1944: Ρουμελιώτες στην επανάσταση: Ο Σαλώνων Ησαϊας - Γιαννάκης Λογοθέτης - Βασίλης Μπούσγος του Τάκη Λάππα
 1. 1954: Η χώρα της Λειβαδιάς του Τάκη Λάππα
 1. 1978: Παλιές Αρχόντισσες του Τάκη Λάππα
 1. 1981: Η Αρχαία Λειβαδιά : Πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή των Βοιωτών της Αιμιλίας Λ Γιαννακούρου-Χατζημανόλη
 1. 1988: Χαιρώνεια του Ευθύμιου Δ. Δάλκα Η Αρχαία Λειβαδιά : Πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή των Βοιωτών της Αιμιλίας Λ Γιαννακούρου-Χατζημανόλη
 1. 1994: Η Μάχη της Αράχωβας : Υπό τον Στρατάρχη Γ.Καραϊσκάκη και οι συντελεσταί της (18-24 Νοεμβρίου 1826) του Γιώργου Χαρίτου
 1. 2002: Ταξίδι στη νοσταλγία της ομορφιάς του Γεώργιου Π.Κωσταγιάννη
 1. 2005: Η Θήβα στο μεσοπόλεμο του Γιάννη Λ. Λάμπρου

Ελεύθερα, σε όλους τους χρήστες του διαδικτύου, διατίθεται επίσης ο κύριος κατάλογος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λεβαδείας από το περιβάλλον «η Αργώ» στην ομάδα «Δημόσιες Βιβλιοθήκες».

 

Δείτε επίσης:

 1. Τα video όπου παρουσιάζεται αναλυτικά η χρήση της διαδικτυακής υπηρεσίας ΑΒΕΚΤ e-opac:
 • ABEKT e-opac Παρουσίαση Χρήσης Μέρος Α: Περιέχει τις διαδικασίες αναζήτησης – ανάκτησης βιβλιογραφικών εγγραφών και πρόσβασης στο ψηφιακό περιεχόμενο που περιέχεται στην διαδικτυακή υπηρεσία ΑΒΕΚΤ e-opac. Η δυνατότητα αυτή παρέχεται σε όλους τους χρήστες του διαδικτύου.
 •  ABEKT e-opac Παρουσίαση Χρήσης Μέρος Β: Περιέχει τις διαδικασίες διαχείρισης της υπηρεσίας ΑΒΕΚΤ e-opac. Η δυνατότητα αυτή παρέχεται μόνο στη βιβλιοθήκη στην οποία ανήκει η συλλογή με ειδικούς κωδικούς που διαθέτει του ΕΚΤ.
 1. Τα κείμενα αφήγησης των παραπάνω video, στα οποία επεξηγείται αναλυτικά η χρήση της διαδικτυακής υπηρεσίας ΑΒΕΚΤ e-opac:
 1. Τις προϋποθέσεις που χρειάζεται να πληρούνται, προκειμένου να είναι εφικτή η ένταξη ψηφιακών συλλογών άλλων βιβλιοθηκών στη διαδικτυακή υπηρεσία ΑΒΕΚΤ e-opac.
 2. Τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος, την οποία μπορείτε να συμπληρώσετε αν ενδιαφέρεστε να διαχειριστείτε και να διαθέσετε το ψηφιακό υλικό σας μέσω της διαδικτυακής υπηρεσίας ΑΒΕΚΤ e-opac.
 3. Την παρουσίαση της ψηφιακής συλλογής της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Κόνιτσας στο διαδίκτυο, με τη διαδικτυακή υπηρεσία του ΕΚΤ «ABEKT e-opac»
 4. Την παρουσίαση της ψηφιακής συλλογής της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Μυτιλήνης στο διαδίκτυο, με τη διαδικτυακή υπηρεσία του ΕΚΤ «ABEKT e-opac».
 5. Την παρουσίαση της ψηφιακής συλλογής της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου στο διαδίκτυο, με τη διαδικτυακή υπηρεσία του ΕΚΤ «ABEKT e-opac».